Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Luna iulie vine cu scumpiri la gazele naturale și la apă și cu noi taxe și impozite

0 177

portmoneu bani

Dacă unii dintre români așteaptă cu ardoare luna iulie pentru a pleca în concediu, majoritatea dintre noi privesc îngroziți cum se scurg ultimele zile din luna iunie. Asta pentru că luna iulie vine cu o serie de scumpiri în lanţ.

Începând de săptămâna viitoare, preţurile la gaze şi apă vor creşte simţitor. De la 1 iulie Guvernul va introduce şi impozitul forfetar, iar românii care nu-şi vor plăti la timp taxele se vor trezi cu penalităţi usturătoare.

De la 1 iulie, vom scoate mai mult din buzunare pentru plata utilităţilor. Va creşte preţul apei reci cu pânâ la 15 la sută, iar, potrivit calendarului de liberalizare, preţul gazelor va fi majorat cu 8 procente.

Şi cei care întârzie să-şi plătească taxele vor avea de scos mai mulţi bani pentru penalităţi. Din prima zi a lui iulie, se va plăti 0,02% din taxă, pentru fiecare zi de întârziere, la care se adaugă o dobândă de 0,04%, tot pentru fiecare zi de întârziere. În plus, se achită 5% pe an pentru întâzierile de peste 30 de zile şi 15% pe an, pentru cele peste 90 de zile.

Tot de la începutul lunii iulie, hotelurile, restaurantele, service-urile auto sau companiile de fast-food vor avea de plătit impozitul forfetar. Potrivit autorităţilor, impozitul nu se va adăuga celui pe venit sau profit, ci le va înlocui pe acestea.

Pentru firmele cu pierderi forfetarul este însă o lovitură şi asta pentru că, deşi nu realizează câştig, vor achita taxa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More