Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

„Lunea albastră”, cea mai deprimantă zi a lui 2020

0 391

Astăzi este „lunea albastră” sau „blue monday”, cea mai deprimantă zi a anului 2020.

Ziua de azi, 20 ianuarie devine „lunea albastră“ sau „blue monday”, cea mai deprimantă zi din anul 2020. Aceasta denumire vine după ce în anul 2005, psihologul Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, a venit cu o formulă menită să prezică cea mai deprimantă zi a anului.

După elementele acestei ecuații anul acesta, „lunea albastră” cade exact în data de 20 ianuarie, zi în care nefericirea și nemulțumirea ating punctul culminant.   

Ecuația psihologului se bazează pe mai mulți factori printre care se numără condițiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi de ciocolată din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion.

În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.  

Drept urmare, oamenii manifestă o stare de tristeţe, de letargie şi consumă carbohidraţi în exces. Totuși există și reversul medaliei căci în 2020, potrivit aceluiaşi calcul, cea mai fericită zi a anului va corespunde datei de 19 iunie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More