Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lupta împotriva mărfurilor contrafăcute continuă

0 91

Polițiștii maramureșeni continuă lupta împotriva comercializării de produse contrafăcute. S-au aplicat sancțiuni de 30 de mii de lei.

IPJ Maramureș transmite că duminică, 10 februarie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureş au continuat să acționeze pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru a nouă societăţi comerciale şi persoane fizice, polițiștii au depistat mai multe articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor branduri de renume, susceptibile a fi contrafăcute, dar şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, ce urmau a fi comercializate.

Oamenii legii au întocmit șase dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, pentru abateri de la prevederile privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată s-a dispus indisponibilizarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor alimentare expirate  identificate, precum şi ridicarea în numerar a sumei de 634 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More