Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lupta pentru Tarnița și Beliș-Fântânele. PSD Cluj profită și atacă politic

0 389

PSD Cluj se alătură luptei pentru lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele.

În urma numeroaselor articole de presă ce au semnalat prezența pe lacul de acumulare Tarnița din județul Cluj a unor activități ce includ ambarcațiuni cu motor și chiar un hidroavion au apărut acum și reacțiile politice.

Dat fiind faptul că în centrul scandalului stă și un consilier PNL, Rocsana Contraș, dar și iubitul acesteia, Abdul Rahim, printre cei care au ripostat primii au fost chiar social democrații clujeni, în frunte cu Horia Nasra. Astfel prin intermediul unui comunicat de presp, PSD Cluj arată un mare interes pentru situația creată pe lacurile Tarnița și Fântânele, lacuri considerate rezervații naturale.

Aceștia dau extrase din proiecte de lege care arată că pe cele două lacuri, chiar dacă navigabile, este interzisă prezența ambarcațiunilor cu motor, și, totodată, afirmă că ei au fost cei care au atras pentru prima dată atenția în ceea ce privește problematica navigării în zonele respective cu bărci motorizate. Primele semnale de alarmă au fost trase de foştii mei colegi, senatorul Alexandru Cordoş şi deputatul Aurelia Cristea, în legislatura trecută (2012-2016), apoi în 2018 am reluat subiectul, în 27 iunie 2018 interpelând ministrul apelor si pădurilor, senatorul Ioan Deneş, transmit cei de la PSD Cluj.

Astfel social democrații clujeni se laudă că au trimis către Guvern o interpelare prin care să se lămurească situația semnalată în special pe lacul de acumulare Tarnița și că au acceptat invitația deputatului Adrian Dohotaru de a interveni în acest caz.

Având în vedere numeroasele reclamaţii şi articole de presă pe acest subiect, cât şi întrebările şi interpelările depuse de parlamentarii Clujului în ultimii ani, vă solicit răspuns în scris la următoarele întrebări:

1. Care este punctul de vedere al Hidroelectrica S.A. (societate comercială pe acţiuni cu capital integral de stat în autoritatea Ministerului Economiei) şi al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, instituţie aflată în coordonarea autorităţii publice centrale din domeniul apelor, respectiv Ministerul Mediului, Apelor şi Padurilor) cu privire la folosirea ambarcaţiunilor motorizate, de la hidroavioane, la skijeturi, bărci şi pontoane cu motor pe lacurile Tarniţa şi Beliş-Fântânele?

2. Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 665/2008 care stabileşte căile navigabile interioare ale României, „supraveghează şi controlul navigaţiei pe căile navigabile interioare ale României se exercită de către Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Navală Româna, în conformitate cu legislaţia în vigoare” îi solicit ministrului transporturilor, dl. Răzvan Cuc, răspuns în scris la următoarea întrebare: Care este punctul de vedere al ministerului în această speţă şi dacă consideraţi utile modificări, completări la Hotărârea de Guvern nr. 665/2008 care stabileşte căile navigabile interioare ale României?”, notează cei de la PSD Cluj.

Intenția lor este de a scoate lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele de pe lista apelor navigabile. Prin intermediul acestei interpelări i-am solicitat domnului ministru scoaterea lacului Tarniţa dar şi a lacului Beliş-Fântânele, de pe lista lacurilor navigabile din România, au încheiat social democrații clujeni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More