Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Machete ale mașinilor de poliție amplasate pe ruta Dej-Bistrița-Vatra Dornei

0 2.801

Machete ale mașinilor de poliție rutieră au fost amplasate pe ruta Dej-Bistrița, Bistrița-Vatra Dornei. Scopul este cel al prevenției.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, machete cu rol preventiv , amplasate în patru localităţi tranzitate de DN 17. Poliţiştii specializaţi şi cu atribuţii pe linie rutieră desfăşoară în mod curent activităţi de monitorizare a traficului rutier în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, în judeţul Bistrița-Năsăud în topul celor mai frecvente cauze care conduc la producerea unor accidente rutiere sunt: viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare între autovehicule.

Deşi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a unor accidente rutiere este în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, viteza rămâne principala cauză generatoare.

Pe lângă faptul că aproape zilnic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră acţionează cu aparatele radar pentru descurajarea celor care depăşesc limitele legale de viteză, în cadrul unui proiect, iniţiat de către inspectoratul de poliţie şi susţinut de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, au fost achiziţionate 4 machete care imită autospeciala de poliţie, având un rol preventiv. Toate sunt amplasate pe drumul naţional 17, pe rutele Bistriţa – Vatra Dornei, respectiv Bistriţa-Dej.

„În speranţa că, atunci când vă grăbiţi, o să fiţi mai conştienţi de faptul că puteţi ajunge mai repede cu câteva minute, DAR există posibilitatea să pierdeţi totul, poliţiştii bistriţeni vor fi la datorie, pentru siguranţa dumneavoastră!” au încheiat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More