Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

MAE: Noi restricții de intrare în Portugalia, în contextul pandemiei de coronavirus

0 56

Ministerul român de Externe anunță că autoritățile din Portugalia au stabilit noi condiții de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de coronavirus. Măsurile intră în vigoare pe 31 ianuarie, ora 00:00.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Portugalia pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spațiului Schengen care înregistrează o incidență a cazurilor între 150 și 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află și România), trebuie să prezinte un test molecular RT-PCR negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării. 

Autoritățile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor esențiale. 

Tot din 31 ianuarie, ora 00:00, este interzisă circulația rutieră la frontiera terestră, cu excepția transportului internațional de marfă, transportului de lucrători transfrontalieri și a circulației vehiculelor de ambulanță, descarcerare și a serviciului de urgență.

De asemenea, începând cu aceeași dată, sunt suspendate circulația feroviară, cu excepția transportului de marfă, și transportul fluvial între Portugalia și Spania.

Totodată, autoritățile portugheze au mai dispus reintroducerea controlului la frontierele terestre și fluviale.

Excepții de la restricțiile de circulație la frontierele terestre și fluviale cu Spania:

  • intrarea cetățenilor portughezi și a deținătorilor de autorizații de rezidență în Republica Portugheză;
  • deplasarea persoanelor nerezidente în Republica Portugheză pentru scopuri strict esențiale (spre exemplu: activități profesionale realizate în cadrul unor activități cu caracter internațional, transporturi de marfă, deplasări în scopuri umanitare, deplasări în scopul transportului de lucrători transfrontalieri și a lucrătorilor sezonieri, cu contract de muncă dovedit corespunzător);
  • ieșirea persoanelor rezidente în alte state.

Români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351 21 396 6463, +351 21 396 0866, +351 21 397 2648. Cei care se confruntă cu situații absolut speciale au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Lisabona: +351 927 411 628. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More