Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

MAE: Persoanele care vor să intre în Grecia cu maşina sau cu avionul trebuie să prezinte un test PCR negativ

0 195

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Grecia au revizuit condiţiile de intrare în ţară, noile reglementări fiind în vigoare de luni până în 26 aprilie. Astfel, persoanele care ajung în Grecia cu maşina, prin punctele de frontieră Kulata-Promachonas şi Makaza-Nymphaea, sau cu avionul trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada că au fost vaccinate împotriva COVID-19, cu condiţia ca de la rapel să fi trecut cel puţin 14 zile. Totodată, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit MAE, autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare în 19 aprilie şi se aplică până la 26 aprilie, pentru toate categoriile de deplasări, inclusiv cele în scop turistic.

– prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

– prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuării rapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;

– completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puţin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de provenienţă. 

„Cu referire la intrarea în Republica Elenă pe cale maritimă, autorităţile elene au introdus o restricţie temporară de sosire a ambarcaţiunilor de agrement private, a navelor comerciale şi a navelor de croazieră, indiferent de pavilion, provenind din orice destinaţie geografică din străinătate, precum şi debarcarea în orice mod a pasagerilor de pe aceste nave”, arată MAE.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile elene, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Totodată, MAE subliniază că toate celelalte restricţii adoptate de autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19 rămân în vigoare (lockdown, purtarea obligatorie a măştii, restricţiile de circulaţie între judeţe, restricţii orare de deplasare etc).

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +30 6906 479076.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More