Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mafia alcoolului – Prejudiciu de peste 100.000 de euro în Cluj, Mureș și Bistrița

0 110

perchezitii-politisti

În urma celor 41 de percheziţii efectuate astăzi, poliţiştii de investigarea fraudelor au ridicat 400 de litri de alcool, peste 140 de pachete de ţigări, au indisponibilizat bunuri în valoare de 850.000 de lei şi bani. 20 de persoane, bănuite de evaziune fiscală, au fost conduse la audieri.

La data de 9 octombrie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., 85 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, au desfăşurat 41 de percheziţii în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 400 de litri de alcool, peste 140 de pachete de ţigări, 230.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri de peste 850.000 de lei.

La percheziţii au participat şi reprezentanţi din cadrul ANAF, care vor continua cercetările în cazul agenţilor economici.

A fost vizată activitate la regimul fiscal a mai multor persoane fizice şi a 12 societăţi comerciale. Din investigaţiile efectuate, a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi produs, achiziţionat şi comercializat în afara antrepozitului fiscal produse accizabile, în special alcool. Prejudiciul estimat până în prezent este de 100.000 de euro.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More