Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mafia lemnului: Două firme din Maramureș sancționate de polițiști. Un bărbat, cercetat penal

0 268

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj–Napoca și ai Direcției Silvice Maramureș, au efectuat controale la două societăți comerciale pentru verificarea modului în care acestea respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma neregulilor constatate la cele două societăți, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 22.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 159,68 m.c. de materiale lemnoase, în valoare totală de aproape 13.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate au rezultat indicii că un bărbat, de 35 de ani, angajat al unui ocol silvic, ar fi achiziționat masă lemnoasă de la diferite persoane fizice din județul Maramureș, iar ulterior ar fi participat la inventarierea și punerea în valoare a acestei mase lemnoase, în vederea exploatării.

Exploatarea masei lemnoase s-ar fi realizat de una dintre societățile comerciale verificate, în baza unor autorizații de exploatare emise în luna februarie 2018, în condițiile în care autorizația de funcționare a ocolului silvic privat a fost retrasă, iar dispozitivele speciale de marcat au fost ridicate de către Comisia pentru Autorizarea Funcționării Ocoalelor Silvice din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

În cauză, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, fiind înregistrat dosar penal la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More