Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mafia lemnului la Cluj. Pădurar trimis în judecată pentru dare de mită

0 230

Un pădurar a fost trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată. Denunțul a fost făcut de către un agent de poliție.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj transmit prin intermediul unui comunicat de presă că, în urma finalizării unei serii de cercetări, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a unui pădurarar din cadrul Ocolului Silvic Gilău, județul Cluj.

Acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită  în formă continuată și anume 4 acte materiale. Din cercetări, transmit cei de la DGA, a rezultat faptul că pădurarul, în intervalul 12.10.2018 – 15.11.2018, i-a promis de trei ori unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Postul de Poliţie Comunal Râşca, o maşină de material lemnos de aprox. 20 m3 în valoare de 5000 lei, respectiv i-a înmânat în data de 20.12.2018 suma de 1500 lei.

Toate aceste acte materiale de mituire au fost săvârșite săvârşite cu scopul neîndeplinirii unor acte specifice ce intră în îndatoririle de serviciu ale polițistului, respectiv neconstatarea unor contravenţii sau infracţiuni la regimul silvic, precum şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunţe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică.

Cauza s-a constituit ca urmare a denunțului depus de agentul de poliție.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie, au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More