Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mai bine de jumatate dintre apelurile la 112 in Bistrita au fost false

0 73

ambulanta

Din totalul de 15.855 de apeluri primite luna trecuta la serviciul unic de urgenta 112 in Bistrita Nasaud, doar putin peste 7100 au fost reale, cerandu-se ajutor in situatii limita.

Astfel, peste 55% dintre apelurile efectuate in luna iulie la 112 Bistrita Nasaud au fost false.

Cele mai multe interventii din luna iulie au fost efectuate de angajatii Ambulantei, peste 4200. Politistii au fost solicitati in aproape 1500 de situatii, iar pompierii alaturi de Smurd in putin peste 1000. Si jandarmii au intervenit luna trecuta in peste 300 de cazuri.

Reprezentantii STS avertizeaza ca orice apel la 112 mobilizează un echipaj de salvare. Dacă urgenţa este falsă, acel echipaj devine inoperant, astfel încât nu mai poate acorda asistenţă medicală de urgenţă acelor persoane care au într-adevăr nevoie.

Luna trecuta, in Bistrita Nasaud, doar 44,8% dintre apeluri au fost intemeiate. Restula au fost facute din teribilism sau din joaca, ori nu au avut la baza un motiv intemeiat de a cere ajutor la 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More