Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

MAI informat, MAI prevenit ! Acțiune de prevenire la Băile Figa

0 87

Polițiștii au desfășurat activități de informare și prevenire pentru a putea petrece o vară în siguranță.Polițiștii au desfășurat activități de informare și prevenire pentru a putea petrece o vară în siguranță.

Ieri, 20 iulie a.c., în cadrul campaniei de informare și prevenire ”Vacanță în siguranță”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean au desfășurat activități de informare, conștientizare a populației și prevenire a furturilor, a delincvenței juvenile, a traficului de persoane, precum și a consumului și traficului ilicit de droguri, pe perioada verii, în stațiunea ”Băile Figa”, din orașul Beclean.
Totodată, la aceste activități, desfășurate în stațiunea ”Băile Figa”au participat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Bistrița-Năsăud.

În cadrul activităților, polițiștii au purtat discuții interactive cu turiștii prezenți în stațiune, axându-se pe teme privind prevenirea și combaterea furturilor din locuință, buzunare, genți, poșete, combaterea traficului de persoane (modul de abordare a persoanelor vulnerabile, medii vulnerabile).

De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la consecințele la care se expun în cazul consumului de droguri, a substanțelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice și la pedeapsa pe care o riscă persoana care consumă și face trafic ilicit de droguri. Polițiștii de la prevenire au discutat și cu copiii, abordând teme precum joaca în siguranță, siguranța pe internet, respectarea regulilor de circulație în calitate de pieton sau biciclist, alegerea cu grijă a locurilor de joacă, teme care i-au determinat să devină atenți și receptivi la sfaturile polițiștilor.

Cu ocazia acestor activități au fost diseminate pliante, flyere, afișe persoanelor din stațiune, ținându-se cont de categoria de vârstă, de tipul de probleme identificate, acestea primind de asemenea recomandări și sfaturi utile de la polițiști.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More