Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Râul Sălăuța a revărsat pe DN 17C. Mai multe gospodării inundate la Telcișor, din cauza zăpoarelor de gheață

0 81

Diferențele mari de temperatură din ultimele zile au dus la formarea mai multor zăpoare pe Valea Sălăuţei, afluent al Someşului Mare, ceea ce a provocat inundarea câtorva terenuri agricole și gospodării în județul Bistrița Năsăud.

Formarea unui zăpor pe raza localității Telcişor a generat inundarea mai multor gospodarii din localitate (15 gospodării), sens in care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița a dispus măsuri imediate pentru remedierea situației din teren, iar prin intervenția autorităților locale (C.L.S.U.- Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Telciu), cu ajutorul unui buldoexcavator, a fost creat rapid un canal de scurgere a apei printre aglomerările de gheață, astfel că apa din gospodăriile afectate a fost direcţionată pe cursul firesc al Sălăuţei.

Astfel, echipe specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa”, din cadrul S.G.A. Bistriţa – Năsăud şi Comitele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile în care există riscul de producerii unor inundații intervin în aceste momente, cu utilaje grele (buldoexcavatoare), pentru realizarea canalelor de scurgere a apei printre aglomerările de gheață, destinate pentru direcționarea cursului firesc al Sălăuței.

Momentan se fac eforturi susținute pentru îndepărtarea riscului producerii unor inundaţii pe raza localităţii Coşbuc, unde s-a format un zăpor de aproximativ patru km, forțele angrenate in gestionarea situației sunt în teren pentru executarea misiunilor de detonare controlată a zăporului, se mai arată în comunicatul ISU Bistrița.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează toate cursurile de apă din judeţul Bistriţa – Năsăud şi este pregătit să aloce resursele necesare în situaţiile în care se impune.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră pe DN17C Năsăud (jud. Bistrița – Năsăud) – Moisei (jud. Maramureș) este întreruptă pe ambele sensuri la km 49+700 de metri, în zona localității Telciu (jud. Bistrița-Năsăud). Măsura a fost luată de autorități întrucât drumul a fost inundat, după revărsarea râului Sălăuța.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More