Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mai puțin cu 100 de parlamentari de anul viitor. Legea alegerilor parlamentare a fost adoptată

0 300

delegatieDejParlament (23)

Legea alegerilor parlamentare care a ajuns miercuri în plenul Camerei Deputaților a fost adoptată după ce a primit aviz favorabil de la Comisia de Cod Electoral.

Legea prevede reducerea numărului de parlamentari cu circa 100 de persoane. Astfel, va fi un senator la 168.000 de locuitori și 1 deputat la 73.000 de locuitori.

Astfel vom avea 308 deputați, 134 de senatori, 18 parlamentari ai opoziției și 6 parlamentari din partea diasporei. Liberalii doreau dublarea numărului, 12 parlamentari să reprezinte diaspora.

Despre cererea opoziției, senatorul PSD Florin Iordache spune că „niciodată, nicio lege nu poate fi perfectă. Actuala lege e mult mai bună decât legislația în vigoare. Aceste modificări sunt așteptate. E un joc al opoziției care nu se justifică. Aceasta este o lege bună, din punctul meu de vedere. Cele 43 de circumscripții (42 în țară și 1 în diaspora) vor aduce un plus de credibilitate. Argumentele colegilor din Comisia de Cod Electoral au asimilat și diaspora unui județ pentru a fi 2 senatori și 4 deputați. Cred că e un lucru bun modul în care vor vota cei din diaspora. Sunt niște plusuri care din acest punct de vedere aduc un pas înainte pentru alegerea viitorului Parlament”.

Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More