Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maidanezii sunt NEVINOVAȚI. Răsturnare de situație în cazul copilului ucis de câini

3 245

ionut_ucis_maidanezi_

După aproape un an de zile de la tragicul incident din București, când un copil de 4 ani a fost ucis de câini, raportul oficial al investigațiilor vine să răstoarne ceea ce se credea până acum.

La momentul respectiv, acum un an, când Ionuț Anghel, un copil de 4 ani din București, a murit după ce a fost atacat de o haită de câini, opinia publică s-a grăbit să acuze și să dea vina pe câinii maidanezi pentru moartea minorului. S-au purtat bătălii crâncene între asociațiile de protecție a animalelor și autoritățile locale pornite să eutanasieze câinii comunitari, s-a dat chiar și o lege specială pentru câini, denumită chiar ”Legea Ionuț”, potrivit căreia aceștia puteau fi eutanasiați dacă nu sunt revendicați, lege care mai apoi nu a mai putut fi aplicată în urma unei acțiuni în instanță a Fundației Vier Pfoten.

Tot cei de la Vier Pfoten vin acum cu detalii în ceea ce privește stadiul investigațiilor și concluziile în cazul Ionuț Anghel.

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie concluziile raportului oficial al investigațiilor privind regretabila moarte a lui Ionuț Anghel. Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. BUCUREŞTI. Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionut sunt ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2 Bucureşti și S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti.

În document se specifică faptul că ”minorii au putut intra nestingheriţi pe terenul proprietate privată, păzit de cei 7 câini ai inculpatei S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti” și că ”inculpata S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. BUCUREŞTI nu îşi asigurase un cadru organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului Anghel Ionuţ Cosmin, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii curţii societăţii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi”.

Mai mult, documentul Procuraturii subliniază faptul că ”în ciuda faptului că o parte din câinii care au fost capturaţi pe terenul situat pe str. Tuzla nr. 50 erau din 2009 în evidenţele Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 din cadrul Consiliului local sector 2 Bucureşti, fiind sterilizaţi, crotaliaţi şi fiindu-le implantat microcip de identificare, aceştia nu erau, în septembrie 2013, câini fără stăpân. Deţinătorul lor era inculpata S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti”.

”Este o adevărată tragedie faptul că animalele fără stăpân au fost făcute responsabile pentru moartea copilului, ceea ce a avut drept consecință nenumărate abuzuri și uciderea a zeci de mii de câini de către municipalități și persoane private”, a spus Gabriel Păun, Director de Campanii VIER PFOTEN Internațional.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Eutanasiati Maidanezii spune

  Autoriu articolulu este un mare dobitoc , maidanezii au ucis si mutilat oamenii ani si ani de zile iar organizatia Vier Pfoten este o grupare de tip mafiot cu singele copiilor ucisi de maidanezi pe miinile lor . EUTANASIATI MAIDANEZII BAI NENOROCITILOR sau iesim noi in strada sii ii eutanasiem noi cu toporu.

  1. ionela spune

   mai lasa-ne!!!!!!!!!! se vede ca doar voi vreti sange! nici un iubitor de animale nu a instigat la crima cum facwti voi: cei care fatati in baie. dar se vede clar ca aveti multe frustrari, asa ca in loc de sila imi provocati mila si compasiune….

   1. Eutanasiati Maidanezii spune

    Maidanezii trebuie eutanasiati cu toporu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More