Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mâine, militarii Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” Dej sunt în sărbătoare

0 133

racheta antiaeriana

La 19 septembrie 2013 se împlinesc 97 de ani de la înfiinţarea armei Artilerie şi Rachete Antiaeriene, prilej cu care militarii Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Garnizoana Dej vor rememora momentele istorice marcante pe care predecesorii acestora le-au înfăptuit sub drapelul tricolor.

Faptele apărătorilor cerului senin s-au înscris în istoria neamului românesc, când, în timpul acţiunilor din primul Război Mondial, la data de 19 septembrie 1916, un avion german a fost doborât de către o baterie de artilerie antiaeriană înzestrată cu tunuri italiene Deport, iar jertfa lor de sânge în luptele pentru unitate şi independenţă naţională este pururea vie în memoria poporului nostru.

În cei 62 de ani de existenţă a batalionului, în care cuvântul de ordine a fost “menţinerea liniştii aeriene a ţării”, personalul unităţii a ştiut să transforme misiunea de apărare antiaeriană a obiectivelor într-o datorie sfântă şi nobilă.

Colonelul Ioan Munteanu, comandantul batalionului, transmite atât personalului din subordine, cât şi celui care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul unităţii, mulţumiri, tot mai multe realizări în plan profesional şi personal, sănătate şi fericire alături de cei dragi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More