Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mâine se inaugurează la Cluj cea mai scumpă centură din țară

0 80

centura Valcele Apahida

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Șova, este aşteptat joi, 21 noiembrie, la Cluj-Napoca, unde va participa la inaugurarea centurii de ocolire Vâlcele-Apahida, numită şi „centura de diamant“ datorită costurilor uriaşe pentru realizarea ei, circa 630 de milioane de lei, adică în jur de 140 de milioane de euro.

Inaugurarea va avea loc la ora 11.00, în zona viaductului.

”Eu aș putea să spun foarte multe despre această centură pentru că acolo au fost multe plângeri penale și în Parlament. Acolo se caută vinovați pentru că centura avea un studiu care cifra valoarea la 60 de milioane de euro. Până la urmă s-au plătit până când a venit PSD -ul la Guvernare 120 de milioane de euro și s-au mai plătit 75 de milioane de lei acum”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Lucrările la centura Vâlcele-Apahida au început în anul 2006. De atunci, când costurile erau estimate la 68 de milioane de euro, s-au cheltuit pentru construirea centurii peste 630 de milioane de lei, adică circa 140 de milioane de euro.

Centura de diamant de 24 de kilometri a fost dată în funcțiune din octombrie 2011, pe vreme când primarul Clujului Emil Boc era premier. De atunci s-a lucrat la o porțiune de 3 kilometri pentru ca autostrada să fie completă. Chiar dacă termenul de finalizare al lucrării a fost dat până în vara acestui an, specialiștii prognozează că lucrările vor fi terminate definitiv până la finalul acestei luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More