Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Majorări de salarii în învățământ, la ultima ședință de Guvern cu Ponta premier

0 46

Guvernul a participat miercuri la o ultimă ședință, după ce premierul Victor Ponta a anunțat că își depune mandatului în urma protestelor de marți seară.

Victor Ponta a mulțumit celor alături de care a muncit patru ani, „cred că am făcut lucruri bune împreună”, subliniind totodată că „toată lumea vorbește că din punct de vedere social, România a făcut lucruri extraordinare” pe care „nu voiam să le stric prin tensiuni sociale și turbulențe care puteau să strice tot”.

„După cum mă cunoașteți, cu oamenii politici mă lupt. Cu oamenii nu vreau să mă lupt. Trebuie să guvernăm pentru oameni și, când e cazul, să îi lăsăm pe alții mai buni, dacă va fi cazul”.

„Îmi doresc ca viitorul guvern să fie și mai bun decât cel din ultimii patru ani. Are o situație mult mai bună, are vistieria plină, salarii, pensii plătite, nu cum am primit noi la guvernare. Dacă avem perioade lungi de instabilitate se strică tot”, a explicat Ponta.

„Sunt convins că după un timp putem face o analiză corectă a ce s-a realizat în cei 4 ani și ce se poate realiza în viitor”, a spus Victor Ponta.

În ceea ce privește subiectele de pe ordinea de zi, Ponta a adăugat că nu vrea să plece fără să adopte actul normativ în baza acordului semnat cu cei din educație – „Sănătatea și educația primesc ce trebuiau să primească de mult”. Astfel, Guvernul a adoptat, miercuri, în ultima ședință a Cabinetului, ordonanța de urgență privind creșterea salarială pentru personalul din învățământ.

Referitor la interimatul funcției, premierul a precizat că „i-am propus președintelui Iohannis ca Dușa să asigure interimatul până când forțele politice se pun de acord cu privire la un nou guvern”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More