Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maltrator deghizat în salvator. A adoptat un câine de la adăpostul din Dej, dar nu l-a salvat – FOTO

0 423

someseanul-hilda caine infometat anima pro terra dej

Nu sunt foarte mulți aceia care decid să adopte un câine dintr-un adăpost de animale fără stăpân. Sunt chiar rare cazurile când oamenii se decid să salveze un câine dintr-un adăpost, având în vedere că foarte mulți câini trăiesc pe străzi.

Iar când cineva totuși se decide să dea o șansă la o viață mai bună unui câine dintr-un adăpost public, putem spune că viața acelui animal este asigurată.

Există însă și cazuri, din păcate foarte multe, în care cei care salvează un câine din adăpost nu o fac din dragoste pentru animale, ci pentru că au nevoie de un câine în curte, de care ulterior își bat joc.

O cățelușă adoptată în urmă cu câteva luni de la adăpostul din Dej de către un bărbat din Sânmărghita a trecut prin chinuri groaznice după ce a ajuns la casa noului ei stăpân. Ținută la curte, legată de un lanț de doar un metru lungime, cățelușa, metis de Doberman, a fost înfometată perioade lungi de timp, până a ajuns doar piele și os.

someseanul-hilda caine infometat dej

Reprezentanții Asociației Anima Pro Terra Dej au mers în vizită la noul stăpân al cățelușei, sperând că vor găsi un animăluț fericit, hrănit, bine îngrijit. Au avut însă parte de o descoperire șocantă

Cățelușa Hilda era ținută la curte, nu avea nici măcar o cușcă unde să se adăpostească pe perioada sezonului rece, stătea în noroi, fără să aibă în preajmă un castron cu hrană sau cu apă.

Cei de la Anima Pro Terra au vrut s-o ia imediat pe Hilda înapoi în adăpost, însă noul stăpân al acesteia s-a împotrivit, astfel că cei de la asociația de protecție a animalelor s-au întors cu polițiștii și doar așa au putut să salveze cățelușa și să o ducă înapoi în adăpost.

Aici, alături de alte sute de câini, s-a dovedit că Hilda era mai bine îngrijită și hrănită, decât singură în curtea unui țăran, care doar și-a bătut joc de ea, fiind preț de câteva luni de zile, pe perioada sezonului rece, un maltrator de animale și nu un salvator.

Acum, Hilda așteaptă să-și găsească un nou stăpân, unul care chiar să aibă grijă de ea, să-i ofere afecțiune și hrană și să-i asigure un acoperiș deasupra capului în zilele friguroase și ploioase.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More