Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Mamiiiii, mamiiii am făcut accident!”

2 49

 

Sună telefonul fix. De două, trei ori, până răspunde mama. La celălalt capăt, o voce masculină, a unui tânăr, nici n-o lasă pe femeie să termine de spus ”alo” că începe cu plânsul:

”Mamiiiii, mamiiii am făcut accident!”

Mama, calmă, mai spune încă o dată ”alo, pe cine căutați”. O altă voce intră pe fir:

”Alo, doamnă, sunt agentul de poliție Radu Popescu, de la Poliția Rutieră. Fiul dumneavoastră a făcut un accident de circulație. A lovit un om cu mașina.”

”Vai”, spune mama. ”Dar cum s-a întâmplat?”

”Trebuie să trimiteți repede bani la Cluj, la băiat, ca este reținut de poliție. Știți, puteți să-l ajutați să scape dacă îi trimiteți niște bani. Victima accidentului spune că se poate ajunge la o înțelegere amiabilă între părți și dacă primește niște bani, își retrage plângerea. Altfel, fiul dumneavoastră poate ajunge la închisoare”, zice bărbatul de la celălalt capăt al firului cu o voce gravă.

”Da, da, vă înțeleg. Dar știți, eu nu am niciun fiu. Am doar o fată și ea e în camera cealaltă, se uită la un serial”, zice mama pe un ton liniștitor.

”Morții mă-tii de curvă!” se mai aude în receptor, după care imbecilul închide.

Sunt deja extrem de cunoscute cazurile cu ”metoda accidentul”, noua manevră a escrocilor de a face rost de bani foarte ușor, profitând de naivitatea oamenilor. Sună, în special pe numerele de fix, oamenii în vârstă, se dau drept avocați, polițiști sau procurori și anunță că odrasla lor a făcut un accident de circulație.

Apoi păcălesc oamenii să trimită sume mari de bani în niște conturi pentru a-și salva copii de arest. Cică așa scapă de urmările legii, scapă de închisoare dacă plătesc victimelor cheltuieli de spitalizare și alte daune.

Mama a avut noroc că nu de puține ori i-am zis despre această metodă a escrocilor. Dar câte alte mame, câți tați au căzut în plasa nemernicilor? Informați-vă, oameni buni, nu luați totul de bun, de adevărat, de sigur. Și nu-i ajutați pe escroci să vă păcălească doar pentru că nu v-ați informat.

Aveți aici numai câteva exemple de înșelătorii de acest gen. Că este vorba despre cei care cer bani pentru cazuri caritabile fictive, că este vorba despre cei care anunță prin telefon diverse premii amețitoare, dar la fel de fictive, sau că este vorba despre deja celebra ”metoda accidentul”.

O femeie din Turda a luat o țeapă de 2.700 de euro printr-o înșelăciune prin telefon

Cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune

A plătit ”taxe” de 10.000 de lei pentru un premiu fictiv câștigat prin telefon

Înșelăciunea cu premii fictive a lovit și la Bistrița

Cerea bani pentru “a ajuta un copil bolnav”. Impostorul a fost prins

Cum acționează escrocii care păcălesc oamenii cu premii fictive prin telefon. Cazul real al unei femei din Zalău

Două persoane din Zalău au fost înşelate cu 19.000 lei

Înșelăciunile prin telefon și-au găsit nașul… sau nașa

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Albusibiu spune

    Bine ca ati adus in discutie aceasta metoda! Si parintii mei erau sa cada in plasa acestei escrocherii, norocul meu fiind ca, dupa 2 apeluri catre mine m-au prins pe telefonul personal. Altfel… Ciudat, ii stiu pe ai mei ca oameni informati, cititi, dar sub impulsul panicii se intampla tot felul de chestii ciudate.
    Ei bine, nu ne-am lasat: aveam un nume de titular de cont unde trebuiau depusi banii, aveam o ora exacta a apelurilor, asa ca am insistat pe langa ai mei si am mers la Politie. S-a dovedit ca numele acela de titular de cont era unic, o singura persoana pe la Galati. Am dat declaratii, apoi am mai venit inca o data sa le resemnam. Credeam ca am oferit ceva informatii valoroase Politiei si ca fac o ancheta serioasa.

    Cand-colo, la ultima declaratie, un super-inspector, super-plictisit si super rezemat pe spatarul scaunului ma ia asa superior: „Stiti ca, nu avem ce sa facem, nu? Fapta nu s-a consumat”. Zic: „Bine, dar nu exista de fapt infractiunea de tentativa de inselaciune, nu exista nici santajul – ca, pana la urma, despre asa ceva vorbim?” Zice la fel de dezinteresat: „Nu, daca nu se produce infractiunea nu avem ce sa facem”.

    Ok, halal Politie, halal Cod! Sa tot ai simt civic in tara asta unde totul se desfasoara doar birocratic. Aproape ca mi-a fost rusine ca am insistat mult pe langa ai mei sa faca aceasta plangere! Ce folos ca Politia stia de alte zeci infractiuni in genul asta, ce folos ca, in mod sigur, infractorii care incercau sa ne insele pe noi mai comisesera si vor mai comite si altele? Ce folos ca le-am dat suficiente indicii, ca le-am fi oferit accesul total la date, la desfasuratorul telefonic. Ei au nevoie de fapte consumate, au nevoie sa se predea ticalosii singuri, altfel le e mult prea drag spatarul scaunului!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More