Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Managerii spitalelor din Dej şi Gherla sunt disperaţi pentru că nu mai au bani

1 52

pacienti_spital_dej

Managerii spitalelor din judeţul Cluj sunt disperaţi şi asta pentru că toţi aşteaptă rectificarea bugetară. Aceştia spun că banii pentru medicamente, utilităţi şi salarii le mai ajung doar până în 10 octombrie.

Spre exemplu, Spitalul Municipal din Gherla încă aşteaptă decontarea serviciilor de ambulator pe lunile iulie şi august, adică 34.000 de lei. „Casa de Asigurări de Sănătate nu ne-a decontat serviciile din ambulator pe lunile iulie şi august. Am înţeles că se vor debloca fondurile şi că ne vom primi banii pentru a putea funcţiona până la sfârşitul anului. Nu e o sumă mare, dar o resimţim”, a arătat, pentru ZIUA de CLUJ, managerul spitalului, Liana Turdean-Ştef. De cealaltă parte, reprezentanţii CAS Cluj au arătat că, în cazul spitalului din Gherla, restanţele sunt pe o singură lună.

La Dej angajaţii unităţii medicale ar putea să lucreze pe gratis din 1 octombrie. Aproape 1.300 de pacienţi ar putea fi nevoiţi să-şi plătească spitalizarea, pentru că nu mai există bani până la rectificarea bugetară. „Avem un contract mai mic decât în 2012. Pentru că suntem spital de grad IV, formula de calcul pentru pacienţi ne-a defavorizat. Noi primim doar 1.380 de lei pe caz externat şi nu 1.444 şi avem dreptul să contractăm servicii la doar 75% din capacitate. Preţurile au crescut, utilităţile costă mai mult şi noi nu ne mai permitem să funcţionăm în aceste condiţii până la finalul lui 2013”, a arătat pentru aceeaşi sursă dr. Antonela Nicoară, director adjunct al Spitalului Municipal Dej.

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CAS) Cluj a găsit soluţia de avarie pentru luna octombrie: va debloca fondul de rezervă pentru a asigura acordarea serviciilor medicale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More