Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Managerul ADP Gherla răspunde acuzațiilor aduse de cei doi consilieri locali

0 73
Foto: Captura video DIGI24.ro
Foto: Captura video DIGI24.ro

Managerul ADP Gherla Bogdan Berceni răspunde acuzațiilor apărute în mass-media, în care doi consilieri locali din Gherla îl acuză că nu a luat măsuri în urma accidentului de la patinoar.

„Aș începe prin a adresa locuitorilor orașului Gherla urări de bine și La mulți ani!

Am ales să fac această declarație publică pentru a răspunde la acuzele care mi se aduc din partea co-președinților PNL Iuliu Sâmărtean și Vlad Bărbos, întrucât multe dintre acestea denaturează adevarul și târăsc în noroi numele meu și toată munca mea de peste doi ani la conducerea acestei unități.

Și asta pentru simplul motiv că nu am o apartenență politică și nu deservesc interese politice. Doresc să menționez că eu personal nu am nici o subordonare politică și nici o susținere politică și consider că aceasta este starea de normalitate.

În legatură cu evenimentul neplăcut petrecut pe lacul din parcul orașului, îmi exprim public regretul pentru cele întâmplate, dar doresc să se știe că înaintea deschiderii patinoarului gheața a fost verificată. Aproximativ 300 de persoane au patinat în cele 5 ore dinaintea întâmplării. Având în vedere că este un patinoar natural și că rezistența gheții nu poate fi garantată, am asigurat cea mai importantă măsură de siguranță, și anume am menținut nivelul scăzut al apei de sub stratul de gheață la 30-40 cm, astfel încât, dacă gheața se rupe, consecințele să fie minime.

În ce privește afirmațiile d-lui consilier Vlad Bărbos, ele se bazează pe o denaturare a adevărului și este incorect ca un consilier local să inducă în eroare cetățenii orașului în acest fel.

În primul rând, vechea conducere a societății nu a demisionat în urma controlului, ci controlul a avut loc după schimbarea conducerii. În al doilea rând, controlul de la Finanțe recent încheiat a vizat perioada 2010, 2011, 2012 și 2013, în condițiile în care eu conduc această unitate din octombrie 2012. Majoritatea sumelor impuse în urma controlului sunt aferente perioadei dinaintea investirii mele, iar în anul 2013, primul meu an de manageriat, exercițiul financiar s-a încheiat cu toate datoriile la bugetul de stat achitate și cu un profit de 297.000 lei. În ce privește anul 2014, societatea are toate datoriile curente achitate la zi și, conform balanței de verificare din noiembrie, am înregistrat un profit de 388.000 lei. În ceea ce privește suma de 750.000 lei de restituit impusă de recentul control, reprezentând TVA- ul nedeclarat aferent perioadei dinaintea mandatului meu, până la această dată am achitat 250.000 lei.

Toate aceste afirmații sunt bazate pe realitate și pot fi dovedite. Deși mi-am afirmat disponibilitatea de a justifica orice neclaritate în orice problemă din sfera mea de responsabilitate, nu am fost abordat la discuții deschise și nici justificări privind toate aceste probleme.
În aceste condiții, este evident că acuzațiile ce mi s-au adus sunt atacuri nefondate și urmăresc manipularea opiniei publice asupra abilităților mele manageriale doar pentru faptul că sunt apolitic”, a declarat Bogdan Berceni managerul ADP Gherla

Citește și:  PNL Gherla cere demisia managerului ADP Gherla, ca urmare a incidentului de la patinoar – VIDEO

Gherla. Mai multe persoane au căzut în apă, după ce gheața de pe patinoar a cedat – FOTO/VIDEO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More