Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Managerul Spitalului Municipal Dej: 9 persoane infectate în Cetan

2 4.385

Numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus din localitatea clujeană Cetan este în creștere. De la un singur om s-au infectat în doar două săptămâni alte opt persoane.

În acest moment există 9 persoane confirmate pozitiv pentru COVID-19 în localitatea Cetan, a declarat dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej în cadrul unei emisiuni la Radio Fir.

”Sunt 9 persoane pozitive în Cetan în momentul acesta. Două dintre ele erau internate anterior la noi în spital. S-au confirmat și cele două, având legătură cu familia respectivă (n.r. din Cetan), plus încă una dintre angajatele noastre. Deci în total trei persoane care au fost trimise la Clinica de Boli Infecțioase.”

Dr. Mihai Pandrea, manager Spitalul Municipal Dej

Despre cele două femei care erau deja internate la Infecțioase în Dej, Mihai Pandrea a spus că au fost chestionate de către personalul medical dacă au avut contact cu persoane suspecte sau infectate, dar că nu au recunoscut acest lucru.

”Erau cu o formă ușoară de viroză. Nu au recunoscut contact. Ele au susținut că nu au avut contact cu persoanele respective. S-a făcut triajul la dânsele, dar practic nu au recunoscut așa ceva, să aibă contact cu cineva pozitiv” a mai spus Pandrea.

Acesta a amintit faptul că duminica trecută au fost efectuate mai multe teste personalului Compartimentului de Boli Infecțioase al Spitalului Municipal Dej, după ce medici, asistente și infirmiere au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

”Au fost recoltate 16 persoane, printre care doi medici de familie care au intrat în contact cu persoanele respective. Din fericire rezultatul este negativ pentru toate cele 16 persoane”, a declarat managerul spitalului.

Chiar dacă rezultatele sunt negative, angajatele spitalului sunt nevoite să stea în izolare pentru încă 14 zile după prima testare: ”Unele au dorit să se autoizoleze la domiciliu, având condiții.Un număr de 9 persoane sunt cazate separat, în izolare, având sprijinul Primăriei Municipiului Dej. Iar noi le asigurăm masa zilnică”, a mai spus Mihai Pandrea.

Acesta a menționat că personalul medical va mai fi testat la finalul perioadei de izolare, dacă nu manifestă simptome între timp, iar angajatele vor reveni la serviciu: ”Am redeschis compartimentul cu alt personal și mergem mai departe”, a mai spus Pandrea, care a ținut însă să precizeze faptul că medicul Laura Coman, șefa Compartimentului de Boli Infecțioase, își continuă activitatea cu măsuri de maximă protecție pentru pacienți.

Acesta a mai confirmat și faptul că sunt mai multe persoane din Dej și Reteag, confirmate pozitiv, care au trecut prin triajul Spitalului Municipal Dej, fiind apoi trimise spre clinicile din Cluj-Napoca, unde au fost testate și confirmate.

Managerul spitalului dejean s-a ferit însă să ofere și un număr al pacienților pozitivi din zona Dej, spunând că sunt mulți care au fost duși cu ambulanțele direct la Cluj, fără să treacă pe la spitalul din Dej, astfel că nu poate cunoaște evidența exactă a numărului de infectați. Totuși, acesta a precizat că după primul caz confirmat la Dej, femeia de afaceri de 50 de ani care venise din Austria, au mai rezultat alți doi pacienți confirmați pozitiv cu infecția cu noul coronavirus :Știți bine că primul caz din Dej a fost o doamnă care a mers pe propriile forțe, cu mașina proprie. Și de acolo au mai rezultat doi pacienți pozitivi COVID”.

Întrebat fiind de situația echipamentelor de protecție din instituția medicală pe care o conduce, având în vedere că mulți medici din unitățile de primiri urgențe se plâng de stocurile insuficiente, Mihai Pandrea a răbufnit la adresa unei colege din spitalul dejean:

”Acea persoană care a făcut acest lucru este o persoană de proastă calitate. Și cu asta basta. Am lămurit. Oamenii-s de multe feluri. Să-i fie rușine persoanei respective din cadrul personalului de la noi care a făcut așa ceva. Stăm mult mai bine ca multe spitale din municipiul ăsta și din țara asta. Au absolut toate echipamentele, nici în Anglia nu au câte au ei la CPU în momentul ăsta. Deci acea persoană este de proastă calitate. Și îmi pare rău că face parte din cadrul Spitalului Municipal Dej, o astfel de persoană care scrie așa ceva”, a răbufnit Mihai Pandrea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. pop spune

    mult se poate minti in orasul acesta!spuneti odata adevarul ca este pentru binele populatiei din oras.

  2. Anonim spune

    Azi o mai mers o salvare la Cetan. Deci cel putin 10.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More