Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mănăstirea Nicula în sărbătoare. Zeci de mii de credincioși participă la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului – FOTO/VIDEO

0 287

icoana Maicii Domnului Nicula

Aproximativ 50.000 de persoane au luat parte vineri seara la slujbele religioase prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, numărul participanților fiind mai redus decât se așteptau organizatorii și mai mic decât cel înregistrat anul trecut.

Cu toate acestea, curtea mănăstirii și dealurile din jurul acesteia au fost pline de credincioși, unii dintre ei sosiți la Nicula încă de miercuri.

Programul sărbătoririi hramului Mănăstirii Nicula a început vineri la prânz cu o procesiune care a început la Biserica „Sfântul Nicolae” din Gherla şi la care au participat ierarhi, preoţi şi credincioşi, care au parcurs pe jos distanța până la mănăstirea din satul Nicula.

De la ora 18:00, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, PS Lucian al Caransebeşului şi PS Timotei al Spaniei şi Portugaliei au oficiat Vecernia cu Litie, pentru ca la ora 21:30 icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria să fie scoasă din biserică și afișată zecilor de mii de credincioși.

Aceștia au avut ocazia anterior să se închine la icoană în biserică, mii de persoane stând la o coadă uriașă pe parcursul întregii zile pentru a ajunge la icoană.

După slujba de Utrenie și Prohodul Maicii Domnului, în jurul orei 2 noaptea s-a înconjurat biserica cu icoana, în sunet de toacă și cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului.

Sâmbătă dimineața, peste 30.000 de pelerini, au participat la slujba de Liturghie oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, la ceremonie participând şi episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei, episcopul Lucian al Caransebeşului şi Alexandru Pereislav, vicarul Mitropoliei Kievului, precum şi oficialităţi locale şi judeţene.

După slujbele de azi, la prânz, credincioșii vor primi sarmale și cozonaci. Peste 20.000 de sarmale și zeci de mii de felii de cozonaci vor fi împărțite pelerinilor.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.979781222084645.1073742029.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More