Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mâncați mici cât mai puteți. Micii ar putea fi interziși în România în curând

0 68

Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață mici, un aliment cu largă răspândire în rândul populației. Indiferent că se mănâncă acasă, la restaurant, la adunările populare sau, cel mai drag moment, la ieșirile la iarbă verde, micii sunt nelipsiți din alimentația românilor.

Micii, unul dintre cele mai răspândite produse din carne proaspătă procesată din România cu vânzări de 50 milioane de euro anual, riscă să dispară de pe piaţă începând cu luna iunie.

Asta pentru că, din luna iunie intră în vigoare un regulament european care interzice folosirea în compoziţia cărnii procesate a carbonaţilor de sodiu şi a unui conservant şi a unui antioxidant. Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esenţiale în reţeta de preparare a micilor.

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a înaintat Comisiei Europene o cerere prin care solicită introducerea reţetei actuale de mici în lista celor “tradiţionale”, astfel încât procesatorii români să poată folosi în continuare aditivii ce urmează a fi interzişi pentru alte produse.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More