Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Mandat european de arestare pe numele clujeanului Ioan Bene. Poliţiştii au început demersurile pentru găsirea sa

1 291

Poliţiştii au început demersurile pentru găsirea omului de afaceri Ioan Bene, condamnat în dosarul fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, în baza unui mandat european de arestare care a fost emis de către Tribunalul Cluj. Bene a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Carmen Livia Jucan, a precizat, luni, pentru News.ro, că poliţiştii au început demersurile pentru găsirea omului de afaceri Ioan Bene, în baza unui mandat european de arestare.

”În baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Cluj în cursul săptămânii trecute, poliţiştii au început demersurile în vederea depistării persoanei în cauză, anterior existând un mandat de urmărire generală în urma condamnării, întrucât nu a fost găsit la domiciliu”, a precizat Carmen Livia Jucan.

În 31 ianuarie, judecătorii Curţii de Apel Cluj l-au condamnat definitiv pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul în care DNA îl acuza de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în legătură cu anumite contracte derulate cu fonduri publice.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Bene (trei ani şi opt luni de închisoare) şi omul de afaceri Vasile Pogăcean (3 ani de închisoare).

Totodată, fostul consilier judeţean Ioan Petran (PNL) a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, reprezentant al unei firme, a primit o condamnare de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise de judecători pe numele lui Horea Uioreanu şi pe numele omului de afaceri Vasile Pogăcean, în timp ce Ioan Bene a fost dat în urmărire.

În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că fostul preşedinte al CJ Cluj a pretins şi primit de la omul de afaceri Vasile Pogăcean 693.224 lei, în câteva tranşe. Pentru aceşti bani, el trebuia să ”direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.

Totodată, Uioreanu a fost acuzat că a pretins şi de la Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, primind în şapte tranşe 278.000 lei. Şeful CJ Cluj trebuia să aloce bani publici ”în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”.

Uioreanu a fost acuzat că a favorizat în acest mod şi alte firme, iar într-un caz i-a fost complice consilierul judeţean Ioan Petran. Ar fi pretins mită 15 la sută din sumele bugetare alocate pentru contractele cu firmele implicate în diverse lucrări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. paul Manegut spune

    Am mai multe propuneri ref. la executarea ,condamnarii la inchisoare . Sentintele sa fie date numi cu executare. Sa se anuleze eliberarea conditianata sub orice forma. Aceasta sa fie aprobata numai prin gratiere din partea Presedintelui tarii. Sustragerea de la executarea pedepsei cu inchisoare sa fie considerata EVADARE, si sa primeasca un surplus de pedeapsa cel putin 1 an. Durata judecarii unui proces sa nu depaseasca 2 ani. PROCESUL DE LA NURNMBERG A DURAT 4 ANI cu sute de martori, mii de declaratii sute de mii de morti si zeci de inculpati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More