Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Manelele creștine atrag romii în biserici – VIDEO

4 840

Pentru a atrage populația de romi la biserică, pastorii neoprotestanți au recurs la o metodă inedită. În casele de rugăciune nu mai răsună doar muzica bisericească, ci și manelele creștine.

Maneaua creștină devine tot mai apreciată în bisericile neoprotestante din Bistrița, unde romii se adună în număr tot mai mare pentru a asista la slujbele din casele de rugăciune.

”Am abordat muzica lăutărească creştină sau stil manea pentru a atrage unele persoane să urmărească acest gen de muzică, să înţeleagă şi oamenii că Dumnezeu există cu adevărat indiferent de genul muzical, că este manea sau lăutărească, operă sau muzică uşoară“, spune Iulius Cozac, citat de adevărul.ro.

Iulius Cozac este un cunoscut cântăreț în zona Bistriței, împreună cu soția fiind mai mereu prezenți în bisericile neoprotestante pentru a cânta la slujbe. De când s-a pocăit în urmă cu 10 ani, cuplul Cozac promovează maneaua creștină cu scopul de a atrage tot mai mulți romi la biserică.

”Sunt împotriva manelelor şi împotriva muzicii lăutăreşti. Nu-mi place de Guţă, de Adrian Minune şi de alţii. Eu nu ascult, mi-e scârbă de cântările lor, de cuvintele care se află în melodiile lor. Ei cântă de lucruri contradictorii cu cuvântul lui Dumnezeu, îi îndeamnă pe oameni la curvie, hoţie, lăcomie şi oamenii acceptă astfel de cântări, nu se gândesc că viaţa lor trece aşa de repede şi vor răspunde în faţa lui Dumnezeu şi de cântările pe care le-au ascultat”, a mai spus Iulius, care susține că predicile lui muzicale au atras tot mai mulți romi în casele de rugăciune.

Iulius Cozac este extrem de apreciat în comunitățile de romi din Bistrița, dar și pe internet. Pe propriul canal de Youtube a publicat peste 100 de videoclipuri, care au strâns până acum sute de mii de vizualizări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Anonim spune

  niste hoti care vor sa faca bani din orice

 2. Anonim spune

  niste gunoaie de oameni care vse cred credinciosi niste bani in cutia milei sa isi cumper inca o orga si sa angajeze niste dansatoare

 3. dani spune

  Tanti Irina, inteleg ca e mi(j)to ca act publicistic sa scrii de faptul ca intr-o biserica se canta manele, dar explica-mi, te rog, ce sunt neprotestantii?

  Protestantii stiu ce sunt. Stiu ce sunt si neoprotestantii. Dar neprotestantii ce sa fie? Logic, daca ar exista forma matale (cu cacografia de rigoare), neprotestantii ar trebui sa fie catolicii…

  Trist, tanti! Trist!

  Cat despre forma de inchinare a acestor crestini, cititori ce lasati comment-uri dezaprobatoare, fiecare e indreptatit sa o faca dupa cum simte.

 4. Andrei spune

  Articolul este execrabil , prezentand o opinie subiectiva a unui singur individ, presupus „cunoscut” in muzica crestina Toti vor fi trasi la raspundere pentru actiunile lor, inclusiv acest individ , pronuntandu-se pe un subiect care il depaseste din ori ce punct .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More