Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș – 13 incendii în 24 de ore

0 120

Pompierii maramureșeni au avut 13 intervenții în 24 de ore. Zece incendii au pornit de la arderi necontrolate de vegetație.

Potrivit celor de la ISU Maramureș, în 24 de ore, de joi, 9 aprilie, până în această dimineață, pompierii militari au acționat la localizarea și lichidarea unui număr de 13 incendii.

Astfel, azi noapte, în jurul orei 02:15, trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o firmă de prelucrare a lemnului, pe strada Barajului, din Baia Mare.

Au ars o hală din lemn, în suprafață de circa 300 de metri pătrați, o magazie din lemn, pentru depozitare cherestea, în suprafață de circa 100 de metri pătrați și o clădire din lemn, pentru birouri, în suprafață de circa 30 de metri pătrați.

O oră mai târziu, în jurul orei 03:00, forțele aceluiași detașament au fost solicitate la un alt incendiu, izbucnit într-o magazie a unei gospodării din localitatea Nistru.

La localizarea și lichidarea incendiului au acționat un echipaj de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, împreună cu un echipaj al Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al societății Aramis și unul al S.P.S.U., care asigură măsurile P.S.I. pentru societatea Italsofa, solicitate în sprijin. În urma incendiului a ars magazia din lemn, în suprafață de circa 200 de metri pătrați.

Celelalte 10 incendii au fost de vegetație uscată și fond forestier. Pompierii atrag atenția, încă o dată, tuturor maramureșenilor, să renunțe la arderea resturilor vegetale, pentru curățarea terenurilor agricole. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente.

În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, notează cei de la ISU Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More