Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: Autovehicule căutate de autoritățile din Germania și Olanda depistate de polițiștii de frontieră

0 51

 

automarfar confiscat frontiera

Polițiștii de frontieră sătmăreni au indisponibilizat un TIR și un camion, în valoare totală de 71.000 de euro, care figurează ca fiind căutate de către autoritățile din Germania și Olanda.

Ieri, 17 august, în baza datelor deținute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii vamali au depistat în incinta unei stații de carburanți, de pe raza jud. Maramureș, un automarfar marca Volvo cu o remorcă frigorifică marca Krone, cu numere de înmatriculare germane.

Din verificările efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autovehiculul este semnalat a fi „bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale”, alertă introdusă de către autoritățile din Germania în aceeași zi, 17.08.2015.

În urma celor constatate, șoferul TIR-ului, cetățeanul român Grigore C. de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, a declarat polițiștilor de frontieră că în timp ce se afla în Cehia a fost contactat de către două persoane care vorbeau limba germană și care i-au propus în schimbul sumei de 500 de euro să transporte ansamblul de autovehicule din Germania în România.

Drept urmare, în cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar automarfarul, în valoare de 60.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Tot, ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară, Teofil M., cetățean român, în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, conducând un autocamion, marca Man, înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, s-a constatat că autovehiculul figurează în bazele de date cu mențiunea „bun căutat pentru confiscare” alerta fiind emisă de către autoritățile din Olanda în luna aprilie 2008.

În urma acestui fapt, șoferul a declarat polițiștilor de frontieră că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul ar fi căutat de către autorități.

Camionul, marca Man, în valoare de 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More