Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș Balloon Fiesta – festival cu baloane cu aer cald

0 328

A debutat festivalul baloanelor cu aer cald „Maramureș Balloon Fiesta”. Proiectul are un impact și o relevanță națională și internațională. Este centrat în județul Maramureș, anul acesta în Țara Lăpușului, în perioada 5-12 octombrie.

Maramureș, plai cu zbor” este #festivalulbucuriei, construit în jurul fusului de lemn ca stâlp al identității culturale maramureșene. Sloganul “Maramureș, plai cu zbor” este o adaptare a vechiului cântec tradițional “Maramures, plai cu flori”, sintagmă care vorbește despre dragoste pentru natură, despre armonie și ospitalitate.

Festivalul are loc pe un tărâm desprins parcă dintr-un basm. Localnicii îi spun „Şăsu­’ Rogozului” şi este amplasat între satele Rogoz şi Lăpuşul Românesc, fiind înconjurat la orizont de frumoasele dealuri Huden şi Hudieş şi de Muntele Şatra, loc încărcat de istorie şi legendă. Comunitatea care vieţuieşte pe aceste meleaguri de poveste mărturiseşte că este foarte bucuroasă de faptul că zona lor găzduieşte un eveniment inedit pentru întregul Maramureş rural.

Festivalul a debutat duminică, 6 octombrie, cu o Horă a Țării Lăpușului, cu joc și bucurie, cu participarea comunităților locale, a piloților și echipelor, a turiștilor și vizitatorilor. Programul întregii săptămânii include zboruri libere deasupra Țării Lăpușului și a Țării Maramuresului, iar între sesiunile de zbor organizatorii și participanții vor explora satele, vor participa la ateliere meșteșugărești și la petreceri tradiționale, se vor încărca cu starea de bine izvorâtă din felul de a fi al oamenilor locului. Organizatorii au pregătit activități pentru cei mici și pentru cei mari, locuri de joacă și ateliere pentru copii, gastronomie locală, muzică și voie bună, artiști și târg de produse realizate manual, magie și bucurie multă, toate participative pentru piloți și echipaje, pentru localnici și publicul larg.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More