Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Maramureș: Cinci ucraineni au trecut prin râul Tisa pentru a solicita azil în România

0 108

Cinci bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc după ce au trecut prin râul Tisa, aceştia solicitând azil în România, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat la graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina cinci cetăţeni ucraineni care au trecut din Ucraina în România, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului. Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Câmpulung la Tisa, Lunca la Tisa şi Valea Vişeului. Toţi cetăţenii ucraineni, bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, pompierii maramureşeni au transportat trei persoane cu autospeciala din dotare, însoţiţi de jandarmi, de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare.

Alte 15 persoane au fost transportate, însoţite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sighetu Marmaţiei la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde s-au deplasat cu trenul la Bucureşti.

„În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 de locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei” a mai spus Dan Bucă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More