Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș – Din 25 martie este interzisă părăsirea domiciliului și în timpul zilei

0 28.060

Prefectul județului Maramureș a anunțat că obligațiile ce sunt valabile pentru toată țara doar pe timp de noapte vor deveni, din 25 martie, obligatorii și pe timp de zi pe raza județului Maramureș.

Prefectul județului Maramureș a anunțat în timpul unei intervenții la postul de știri Digi 24 că pe raza județului se va institui și pe timp de zi interzicerea de a părăsi domiciliul. Această interdicție intră în vigoare din data de 25 martie până la 15 aprilie.

Astfel, aceleași măsuri de interdicție, stipulate prin ordonanță militară, ce intră în obligativitatea oricărui cetățean doar în intervalul orar 22:00 – 06:00, începând din această seară, vor fi obligatorii și pe timp de zi în județul Maramureș.

Maramureșenii vor ieși din casă doar pentru activitățile stipulate în articolul 4 al ordonanței militare:

  1. a)deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  5. e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Maramureșenii vor trebui să se supună pe timpul zilei acelorași reguli, stipulate în aceeași ordonanță militară, care sunt obligatorii momentan pentru restul țării doar între orele 22:00 și 06:00:

În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Fac excepție de la aceste prevederi personalul din cadrul Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

La această decizie a reacționat și Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș, care a notat următoarele: În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), am cerut IMPERATIV Prefectului Județului, adoptarea în cadrul CJSU a unor măsuri restrictive pentru protejarea cetățenilor Maramureșului. CJSU Maramures a acceptat aceste propuneri și a și votat implementarea lor în județ începând cu data de 25 martie. Maramureșul este astfel, din nou, în prima linie a bătăliei împotriva COVID 19!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More