Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: evaziune fiscală de 360 de mii de lei și amenzi de peste 40 de mii de lei

0 149

Polițiștii maramureșeni au dat amenzi de peste 40 de mii de lei în cadrul unor controale pe raza întregului județ. De asemenea s-a constatat comiterea unei evaziuni fiscale de 360 de mii de lei.

Reprezentanții IPJ Maramureș au transmis prin intermediul unui comunivat de presă că ieri, 7 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală.

De această dată au fost verificați 13 operatori economici  din Sighetu Marmaţiei. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor si autorizațiilor legale.

Astfel, au fost constatate 12 infracțiuni privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, şi o infracţiune privind Codul Vamal al României. Totodată au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 de lei, pentru abateri privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 6.000 de lei, ţigări de contrabndă în valoarea de peste 1.000 de lei, precum şi suma de 317 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Tot în cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii s-au sesizat cu privire la comiterea unei evaziuni fiscale, infracţiune care a creat un prejudiciu de aproximativ 360.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More