Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: Fetiță împușcată de polițiști după o urmărire ca-n filme

0 1.066

O fetiță de șapte ani, aflată într-o mașină urmărită de poliție, a fost împușcată de unul dintre gloanțele trase de oamenii legii, care ar fi ricoșat în copilă.

Scene desprinse parcă din filmele de acțiune s-au derulat într-o comună din Maramureș, în apropiere de granița cu Ucraina.

Fetiţa de şapte ani era împreună cu sora ei mai mică, de cinci ani şi cu unchiul lor, minor şi el, în vârstă de 16 ani. Toţi se aflau în maşină condusă de un individ de 23 de ani, pe urmele căreia au pornit poliţiştii. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor, iar oamenii legii au pornit în urmărirea lui și au folosit armele din dotare, iar unul dintre gloanțe a rănit-o pe copilă.

Cursă nebună care s-a încheiat pentru fată la spital a avut loc în comună Poienile de sub Munte din Maramureş.

Zoltan Balko, medic SMURD Baia Mare: “O fetiţă în vârstă de 7 ani cu o plagă antepicior drept, prin împuşcare. Starea fetiţei este bună. Urmează să fie internată la chirurgie pediatrică pentru rezolvarea plăgii, o intervenţie chirurgicală locală.”

După mai bine de trei kilometri, bărbatul a abandonat vehiculul şi copiii în curtea unei case, apoi a dispărut. Dar a fost prins în scurt timp de poliţişti pe un câmp din apropiere cu ajutorul unei drone.

Din primele informaţii se pare că autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea numere de înmatriculare false.

Floriana Meteş, purtător de cuvânt IPJ Maramureş:”Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie virând brusc spre un teren accidentat pentru a-şi asigura scăparea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceştia executând mai multe focuri de armă atât în plan vertical cât şi în direcţia maşinii.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More