Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: Peste 34.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord

0 109

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, dar și în urma unei percheziții domiciliare, cantitatea totală de 34.138 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 400.000 lei.

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată ieri o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Piatra, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre linia de frontieră, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 60 de colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 29.780 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz, acestea reușind să rețină un bărbat, cetățean ucrainean, precum şi şase colete cu țigări.

Țigările în valoare de 348.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 18 aprilie a.c., în baza unui mandat emis de Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației au efectuat o percheziție la un imobil de pe raza localității Valea Vișeului, jud. Maramureş.

În urma percheziției efectuate, polițiștii de frontieră au identificat în curtea imobilului care aparține unei femei, cetăţean român, S.I., în vârstă de 46 de ani, mai multe colete cu țigări ascunse într-o anexă.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.380 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 16.150 de lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale,.

Tot ieri, lucrători din cadrul aceluiași sector, aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în apropierea frontierei de stat alte şase colete.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.978 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 34.800 lei.

În toate cazurile, se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More