Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: Procuror cercetat pentru moartea unui poliţist

0 1.332

Un procuror din Maramureş este cercetat penal pentru ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală, după ce un poliţist a murit în timpul unei percheziţii pe care o coordona, în localitatea Buşag.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a transmis un comunicat prin care a anunţat că cercetările au fost continuate în dosarul morţii unui poliţist în timpul unei percheziţii.

Astfel, procurorii SIIJ au început urmărirea penală în cazul procurorului care coordona percheziţia.

„În fapt, în calitate de coordonator şi conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispoziţiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităţilor desfăşurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane şi vătămarea altor două persoane, a căror viaţă a fost pusă în primejdie”, se precizează în comunicatul remis de SIIJ.

Poliţist mort în timpul unei percheziţii în Buşag

Faptele pentru care procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este urmărit penal s-au produs pe 8 iulie 2015, cu ocazia unor percheziţii la o distilerie ce aparţinea unei societăţi comerciale şi care funcţiona ilegal în Buşag.

În timpul percheziţiei, un cazan în care se prepara ţuică a explodat, iar trei persoane, dintre care doi poliţişti, au fost rănite şi au suferit arsuri grave de gradul II, III şi IV.

Unul dintre răniţi, un poliţist care a suferit arsuri pe aproape 70% din suprafaţa corpului, şi-a pierdut viaţa la spital.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More