Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș – Se intensifică verificările ce vizează operatorii economici

0 229

Polițiștii au intensificat controalele și verificările ce vizează agenții economici de pe raza județului Maramureș.

Potrivit IPJ Maramureș, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au intensificat în această perioadă acţiunile pentru a verifica dacă administratorii au suspendat activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor sau altor localuri publice.

De asemenea au fost efectuate verificări în domeniul jocurilor de noroc, îngrijirii personale, stomatologiei și în centre comerciale. Astfel, pe parcursul acestor zile au fost verificaţi 168 de operatori economici din Baia Mare, Sighetu Marmației, Seini, Târgu Lăpuș, zona Cavnic, dar şi de pe raza comunelor Satulung, Ardusat și Coaș, stabilindu-se că administratorii au închis, iar spaţiile nu sunt deschise publicului şi nu derulează activităţi comerciale.

În ceea ce privește operatorii economici care derulează activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare și în domeniul produselor farmaceutice,  ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli prevăzute de ordonanța de urgență privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 90 000 de lei. De asemenea, peste 9 000 de lei au fost ridicaţi în numerar. Poliţiştii vor continua activităţile privind verificarea modului în care sunt respectate măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID 19, dar şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More