Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș – Substanță extrem de periculoasă, expirată de 3 ani, descoperită în urma unor controale ale poliției

0 207

Polițiștii maramureșeni au pornit mai multe controale ce vizează firmele de deratizare. Oamenii legii au descoperit o substanță extrem de periculoasă, expirată din 2016.

După tragicul eveniment din Timișoara unde mai multe persoane, printer care și copii, și-au pierdut viața, poliţiştii au început un val de controale ve vizează firmele ce se ocupă cu dezinfecția, dezinsecția și deratizarea.

Astfel de controale au fost realizate și de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Utilizarea şi aplicarea acestor substanţe chimice, fără respectarea normelor tehnice şi a instalaţiilor aferente este deosebit de periculoasă deoarece degajă în contact cu aerul gaze toxice, cu efect letal pentru oameni şi animale, acestea fiind totodată şi extrem de inflamabile, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

Primele controale au fost desfăşurate de poliţişti ieri, 26 noiembrie, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Maramureş şi a Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

În urma verificărilor efectuate la sediile a trei societăţi comerciale, a fost depistat, într-un recipient din plastic de 1 litru, un produs periculos folosit pentru deparazitarea animalelor, care avea termenul de valabilitate expirat din 2006.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Activităţile, care vor continua şi în perioada următoare, au ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor, a protejării vieţii şi sănătăţii populaţiei şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici, au mai notat cei de la IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More