Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș: Tabără mobilă pentru primirea a 200 de refugiați din Ucraina

0 925

Administraţia judeţului Maramureş este pregătită să acorde sprijin cetăţenilor ucraineni, dar şi etnicilor români care trăiesc în Ucraina, a informat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„Suntem alături de poporul ucrainean şi condamnăm ferm, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, această agresiune, care are loc la adresa unui stat vecin cu ţara noastră. În Maramureş avem cea mai mare comunitate de ucraineni (35.000) din România şi doresc să îi asigur că sunt alături de ei şi că suntem pregătiţi să le oferim tot sprijinul de care au nevoie în această perioadă dificilă. De asemenea, cetăţenii români din Ucraina au tot ajutorul statului român pentru a reveni în ţară, prin intermediul ambasadei şi misiunilor consulare”, a spus Ionel Bogdan.

În context, preşedintele CJ Maramureş a subliniat că cetăţenii n-au niciun motiv de îngrijorare pentru că România beneficiază de sprijinul NATO.

„Nici maramureşenii, nici românii nu au motive să se teamă. România beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate, în calitate de membru NATO cu drepturi depline”, a mai precizat Ionel Bogdan. 

Pe de altă parte, prefectul județului Maramureș a anunțat azi că prin punctele de frontieră au trecut joi cu 15-20% mai mulți cetățeni ucraineni decât de obicei.

Nu sunt refugiați, sunt persoane care au intrat legal, fie au dublă cetățenie, fie își pot justifica legal intrarea”, a spus prefectul Rudolf Stauder.

El al adăugat că ”împreună cu colegii de la ISU suntem pregătiți să primim rapid 200 de refugiați, avem spații de cazare pregătire, o tabără mobilă. În caz că numărul refugiaților crește, se poate suplimenta numărul de spații”.

Vom identifica spații temporare de cazare în cămine, hoteluri, săli de sport etc. Avem identificate deja și modul de livrare a hranei”, a mai spus oficialul maramureșean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More