Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Maramureş: Trafic îngreunat de ceaţă în două pasuri montane din Munţii Rodnei

0 142

Traficul rutier este îngreunat în pasurile montane Prislop (1.400 metri altitudine) şi Dealul Ştefăniţei (818 metri altitudine) din Munţii Rodnei, pe DN 18, respectiv pe DN 17 C, care fac legătura între judeţul Maramureş şi judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Dan Bucă.

„În Pasul Prislop şi pe Dealul Ştefăniţei ninge. Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180, îngreunează traficul rutier. Reţeaua de drumuri naţionale din judeţ este practicabilă, partea carosabilă fiind curată, dar umedă. Pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180 este depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată, cu grosimea până la 1 cm. Se circulă pe toate tronsoanele de drumuri în condiţii de iarnă. În ultimele ore s-a intervenit cu 14 utilaje pentru îndepărtarea zăpezii depuse în zona de munte şi s-au împrăştiat 66 tone de material antiderapant”, a precizat Dan Bucă.

De asemenea, angajaţii Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri au intervenit pe principalele drumuri judeţene, răspândind 334 tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului şi au acţionat pe diferite trasee cu 41 de utilaje.

Potrivit aceleiaşi surse, la munte, vântul suflă slab spre moderat, cu intensificări izolate de până la 68 km/h în zona montană înaltă, viscolind ninsoarea.

Stratul de zăpadă depus măsoară 61 cm la Vf. Iezer (Munţii Pietrosul Rodnei), 36 cm la Cavnic, 32 cm la Băiuţ, 28 cm la Luhei, 27 cm în Pasul Gutâi, 26 cm la Groşii Ţibleşului, 21 cm la Firiza, 20 cm la Răzoare şi Coroieni, 18 cm pe Valea Vaserului, 16 cm la Mara, 15 cm în Poiana Borşa şi Baia Borşa şi 11 cm la Târgu Lăpuş.

Pe cursurile de apă din judeţ, inculsiv cele din componenţa bazinului hidrografic Someş-Tisa, s-a format gheaţă la mal, iar pe cursul râului Suciu curg sloiuri de gheaţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More