Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureş: Traficul rutier pe DN 18 şi DN 17C, îngreunat de ceaţă

0 363

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine) şi în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine), este îngreunat de ceaţă, pe o porţiune fiind depus, pe carosabil, un strat de zăpadă frământată, a conform purtătorului de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

„Vizibilitatea este redusă în trafic, undeva sub 100 de metri, pe DN 18 în Pasul Gutâi, în Pasul Prislop, dar şi în oraşele Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, precum şi pe unele porţiuni a DN17C”, a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Carosabilul este curat şi umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 162 şi km 180 este depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată. Lucrătorii secţiei Drumuri Naţionale au acţionat cu 14 utilaje şi au împrăştiat 41,5 tone de material antiderapant, respectiv 75 litri clorura de calciu.

Cel mai mare strat de zăpadă depus la nivelul solului, 100 de centimetri, se înregistrează în oraşul Cavnic, situat la poalele Munţilor Gutâi, şi 80 cm, în Pasul Gutâi.

Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş a mai precizat că alimentarea cu energie electrică a satelor, comunelor şi cătunelor se face în condiţii optime.

Totodată, hidrologii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au semnalat gheaţă la mal pe râul Vaser din Munţii Maramureşului. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More