Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Maramureș: Trenul Mocănița intră în vacanță până în luna aprilie

0 640

Trenul Mocănița își suspendă cursele începând cu 10 ianuarie, a precizat, luni, pentru AGERPRES, unul dintre administratorii Căii Ferate Forestiere (CFF) Vișeu de Sus, Daniel Andreica.

„Trenul și locomotiva cu aburi închid sezonul din această iarnă pe 10 ianuarie, când vor fi retrase în depou pentru obișnuitele verificări tehnice anuale, urmând ca din luna aprilie să-și reia cursele pe Valea Vaserului. Anul acesta am avut curse doar între sărbători — Crăciun și Anul Nou”, a spus Daniel Andreica.

Trenul cu aburi Mocănița e unul dintre cele mai solicitate obiective turistice din județul Maramureș.

Conform site-ului CFF Vișeu de Sus, proprietarul trenului Mocănița, linia pe care circulă trenul a fost construită după ecartamentul austro-ungar de 760 mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri și prin tunele.

Din anul 2005, CFF Vișeu de Sus a introdus vagoane și locomotive cu aburi pentru a putea transporta turiști, iar în anul 2007, Valea Vaserului a fost inclusă în situl Parcul Natural Munții Maramureșului.

Anual Valea Vaserului este vizitată de aproape 25.000 de turiști și rămâne una dintre destinațiile căutate de vacanță din România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More