Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș. Un polițist de frontieră a refuzat mita într-un caz de contrabandă de țigări

0 56

Un cetățean ucrainean a fost condamnat la închisoare pentru că a încercat să mituiască un polițist de frontieră. Agentul de poliție a refuzat mita de 50 de euro și a sesizat autoritățile competente.

 

Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a sesizat în luna octombrie a anului trecut Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș cu privire la faptul că Filip Roman, cercetat deja într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, l-a contactat telefonic și i-a propus să îi faciliteze introducerea ilegală în România, din Ucraina, peste frontieră verde, în mod repetat, a unor cantități de câte 5 bax-uri de țigări.

În schimb, Filip Roman i-a promis polițistului că îi va remite suma de 50 euro pentru fiecare bax transferat peste frontieră în modul indicat, imediat după recepționarea cantităților de țigări menționate.

Mariflor

Cu toate că funcționarul a refuzat categoric oferta, Filip Roman a insistat, contactându-l din nou, în aceeași zi, cu același scop.

În zilele de 1 și 5 noiembrie 2016, Filip Roman s-a întâlnit cu agentul de poliție, i-a cerut din nou să îl sprijine în mod oneros pentru derularea mai multor activități de contrabandă și i-a indicat în teren locul pe unde preconiza a derula traficarea transfrontalieră a țigărilor, aflat în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

La data de 16.11.2016, cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în stare de arest preventiv.

La data de 05.04.2017, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Filip Roman, cetățean ucrainean, împotriva sentinței penale din 22.02.2017 a Tribunalului Maramureș — Secția penală prin care fusese condamnat la pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu executare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More