Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureș. Un polițist de frontieră a refuzat mita într-un caz de contrabandă de țigări

0 66

Un cetățean ucrainean a fost condamnat la închisoare pentru că a încercat să mituiască un polițist de frontieră. Agentul de poliție a refuzat mita de 50 de euro și a sesizat autoritățile competente.

 

Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a sesizat în luna octombrie a anului trecut Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș cu privire la faptul că Filip Roman, cercetat deja într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, l-a contactat telefonic și i-a propus să îi faciliteze introducerea ilegală în România, din Ucraina, peste frontieră verde, în mod repetat, a unor cantități de câte 5 bax-uri de țigări.

În schimb, Filip Roman i-a promis polițistului că îi va remite suma de 50 euro pentru fiecare bax transferat peste frontieră în modul indicat, imediat după recepționarea cantităților de țigări menționate.

Cu toate că funcționarul a refuzat categoric oferta, Filip Roman a insistat, contactându-l din nou, în aceeași zi, cu același scop.

În zilele de 1 și 5 noiembrie 2016, Filip Roman s-a întâlnit cu agentul de poliție, i-a cerut din nou să îl sprijine în mod oneros pentru derularea mai multor activități de contrabandă și i-a indicat în teren locul pe unde preconiza a derula traficarea transfrontalieră a țigărilor, aflat în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

La data de 16.11.2016, cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în stare de arest preventiv.

La data de 05.04.2017, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Filip Roman, cetățean ucrainean, împotriva sentinței penale din 22.02.2017 a Tribunalului Maramureș — Secția penală prin care fusese condamnat la pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu executare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More