Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureșean cercetat pentru contrabandă cu țigări

0 97

tigari contrabanda ucraina maramures

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acţiuni aproximativ 6.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, un tânăr de 22 de ani din Maramureş este cercetat pentru contrabandă, iar un autoturism folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră.

În data de 11 aprilie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat un autoturism care se deplasa pe un drum forestier, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Petrova. Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului, unde a găsit autoturismul abandonat, iar lângă acesta au fost descoperite şase colete învelite în folie neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto, fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentului. La scurt timp a fost identificat şi şoferul autoturismului în cauză, marca Ford Focus, acesta fiind D. Gheorghe de 22 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş. Ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 lei, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Tânărul maramureşean este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinerea, producerea, transportul,  preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit în apropierea malului râului Tisa şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.990 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de 26.600 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More