Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureșean cercetat pentru contrabandă și 11.500 pachete țigări confiscate

0 299

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 11.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 134.500 lei.

Ieri, 28 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un microbuz marca Renault Trafic, înmatriculat în România, condus de către Liviu P., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări, fapt pentru care bărbatul a fost condus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 21 de colete descoperite, a rezultat cantitatea de 10.500 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 122.850 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autovehiculul marca Renault, în valoare de 36.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, iar șoferul microbuzului este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând să fie continuate cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

De asemenea și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, lucrători din cadrul sectorului au observat două persoane care se deplasau, pe direcția localității Valea Vișeului, de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Urmare a acestora, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

Și în acest caz, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More