Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureşean cercetat pentru tentativă la omor calificat

0 45

nu treceti politia

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul V.V, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe  şi tentativă la omor calificat.

În sarcina învinuitului V.V., s-a reţinut că în data de 01 iunie 2013, pe fondul unui conflict spontan cu partea vătămată R.G., i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un corp contondent în zona capului şi toracelui, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale şi i-au pus în primejdie viaţa.

În acelaşi context, învinuitul V.V. a exercitat acte de violenţe şi asupra părţii vătămate Z.G.D., cauzându-i leziuni corporale şi suferinţe fizice.

În cursul urmăririi penale, subzistând suspiciuni asupra stării de sănătate psihice a învinuitului, s-a dispus internarea acestuia într-o unitate sanitară, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, pentru a se stabili dacă la data comiterii faptelor, acesta a acţionat cu discernământ.

În cauză, cercetările continuă pentru lămurirea împrejurărilor în care s-au comis faptele şi stabilirea răspunderii judiciare.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More