Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureșean devenit erou în Finlanda, după ce a salvat viața unui fotbalist

0 211
Vasile marchis maramures erou in finlanda
FOTO: sportnews.libertatea.ro

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, originar din Bistra județul Maramureș, a devenit erou în Finlanda, după ce a salvat de la moarte un fotbalist care a suferit o accidentare pe teren.

Vasile Marchiș este stabilit de 16 ani în Finlanda, unde joacă fotbal pe postul de fundaș central la echipa din Liga a III-a Pallo – lirot Rauma.

La începutul acestei săptămâni, într-un meci pe care echipa sa îl disputa cu formația BK 46, fotbalistul român s-a ciocnit puternic, în săritură, cu colegul său din apărare, Matias Majapuro, care, în urma impactului puternic, a căzut în cap şi a rămas inert pe gazon.

Marchiş a povestit pentru Sportnews. ro cum s-a petrecut incidentul: ”Nu era salvare la stadion. Nu este ca la noi, în România. A venit după vreo 10 minute.

Lumea intrase în panică. Am sărit repede să-l pun într-o parte, să nu-şi înghită limba. Aşa am văzut şi eu la televizor. Avea maxilarul încleştat. Cu greu i-am deschis gura şi i-am scos limba. Răcnea ca un animal, săracul.

Când au ajuns medicii, Matias îşi revenise. Vorbea şi mergea pe picioare. Era ameţit, încerca să fugă, dar nu ştia pe ce post joacă.

Mă bucur că Matias a trecut cu bine peste acest incident. Medicii care l-au consultat la spital au spus că fără intervenţia mea ar fi murit”, povestește maramureșeanul.

De la acest eveniment, românul este privit ca un erou de comunitate:

”Toată lumea mă felicită, colegii de la serviciu m-au aplaudat a doua zi. Mă simt bine, dar eu nu consider că nu am făcut un gest ieşit din comun. Matias m-a sunat şi mi-a mulţumit pentru că i-am salvat viaţa.

Eu am continuat meciul, dar mă gândeam numai la Matias. Mă rugam să fie bine, să nu i se întâmple ceva.

Am fost îngrijorat cele trei-patru ore cât a fost la spital. Eram direct implicat, chiar dacă el se ciocnise de mine”, a mai mărturisit românul pentru sursa citată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More