Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramuresean producator de tuica, acuzat de evaziune fiscala

0 485

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialiştii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul Teritorial Maramureş, au organizat şi executat ieri, 07 februarie începând cu ora 03.00, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu legume şi fructe.

Cu ocazia acţiunii organizate a fost oprit în trafic, pe raza localităţii Mesteacăn, un autoturism condus de Radu B. de 46 ani, din Buciumi, în interiorul căruia a fost identificată cantitatea de 103 litri ţuică, pentru care conducătorul auto nu a prezentat documente de provenienţă şi care să dovedească plata accizei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acea cantitate de ţuică a fost produsă cu ajutorul unui cazan existent la domiciliul bărbatului, care nu era declarat organelor vamale în conformitate cu normele codului fiscal. La faţa locului s-a deplasat o echipă compusă din reprezentanţi ai Direcţiei Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Maramureş şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au constatat existenţa cazanului, precum şi a cantităţii de 750 litri materie primă (plămadă porumb), pregătită pentru a fi supusă procesului de producţie. S-a procedat la sigilarea cazanului, precum şi la ridicarea cantităţii de 103 litri ţuică, deţinută în mod ilegal.

În cauză se efectuează cercetări, faţă de numitul Buhai Radu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în forma ascunderii obiectului sau sursei impozabile, faptă prevăzută de art. 9, lit. a, din Legea nr. 241/2005 şi producerea de produse accizabile fără a deţine autorizaţiile necesare în acest sens, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296, ind. 1, lit. b, din Legea nr. 571/2003.

Totodată în cadrul acţiunii au mai fost constatate 13 contravenţii la Legea nr. 12/1990 republicată, sancţionate cu amenzi în valoare de 13.000 lei şi au fost confiscate 150 kg produse agroalimentare, în valoare de 780 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More