Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureșeni prinși cu țigări de contrabandă în tren

0 49

Peste 7000 de țigarete indisponibilizate de polițiștii de la transporturi feroviare, după ce doi bărbați din Maramureș au fost prinși cu coletele în tren.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 23-24 martie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița împreună cu posturile de polițe transporturi feroviare arondate au acționate pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de contrabandă cu țigarete.

Astfel, la data de 24 martie a.c., în urma controlului efectuat în trenul Regio 4111 care circula pe relația Coșbuc – Beclean, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Beclean au depistat un bărbat, de 42 ani, din județul Maramureș care transporta într-o geantă 1000 de țigarete, despre care exista suspiciunea că ar proveni din contrabandă.

Țigaretele au fost ridicate în vederea indisponibilizării. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 300 lei.

Totodată, la aceeași dată, cu ocazia controalelor efectuate în trenul Regio 4136, care circula pe relația Sighetu Marmației – Cluj Napoca, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița împreună cu polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Salva au identificat un bărbat, de 33 ani, din județul Maramureș care transporta 6080 de țigarete, în mai multe genți, susceptibile a proveni din contrabandă.

Și în acest caz țigaretele au fost indisponibilizate, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 3050 lei.

În ambele cauze, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More