Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureseni prinsi cu tigari de contrabanda

0 92

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, şase maramureşeni fiind cercetări acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă. În urma celor constatate, 4.430 pachete ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar un moped a fost indisponibilizat la sediul SPF Poienile de sub Munte.

SIGHETU MARMATIEI: Tigari transportate cu taxi-ul

Azi dimineaţă, lucrători din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 02.00, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Dacia Logan, care circula în regim de taxi.

În autoturism, în calitate de pasageri se aflau doi cetăţeni români, A. G., în vârstă de 17 ani şi S. Alexandru, în vârstă de 20 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. În portbagajul autoturismului şi pe bancheta din spate, se aflau două bagaje voluminoase care aparţineau celor doi tineri şi în care, în urma controlului, s-au depistat 950 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană. Persoanele în cauză au declarat că au preluat ţigările din localitatea Lunca la Tisa şi că intenţionau să le comercializeze pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că aceştia mai deţin, într-o casă nelocuită din localitatea Lunca la Tisa, ascunse în pod, încă trei colete cu 1.490 pachete ţigări, de aceeaşi provenienţă şi marcă, pe care cei doi tineri le-au predat poliţiştilor de frontieră.

Totodată, s-a mai stabilit că în activitatea infracţională mai este implicată o persoană, cetăţeanul român, D.N., de 17 ani, tot din judeţul Maramureş. Drept urmare, întreaga cantitate de 2.440 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 21.000 lei,  a fost ridicată în vederea confiscării iar persoanelor în cauza li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

POIENILE DE SUB MUNTE: Ion si Ionela avea tigari ucrainene in autoturism 
Tot azi dimineaţă, începând cu ora 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Poienile de sub Munte, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control, au depistat, în trafic, pa raza localităţii Ruscova un autoturism care transporta ţigări de provenienţă ucraineană. Maşina era condusă de către cetăţeanul român, T. Ioan, de 29 de ani, iar în calitate de pasager se afla B. Ionela, de 19 ani, ambii  domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. În timp ce conducătorul auto prezenta documentele la control poliţiştilor de frontieră, femeia a scos din maşină un colet voluminos, învelit în folie de culoare neagră şi a încercat să-l arunce pe marginea carosabilului, în speranţa că nu va fi observată de către lucrătorii noşti. Drept urmare, persoanele în cauză împreună cu autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

SIGHETU MARMATIEI: Tigari transportate cu scuterul
La scurt timp, poliţişti de frontieră au oprit în trafic şi un moped condus de către V. Fedor, de 36 de ani, din judeţul Maramureş. Bărbatul transporta un colet voluminos, care conţinea 500 pachete ţigări. Mopedul, în valoare de 2.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

RONA DE JOS – Tigari abandonate in zona frontierei
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Rona de Jos, două colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Lucrătorii noştri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind informate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În urma inventarierii coletelor, s-a dovedit că acestea conţin 990 pachete de ţigări, marca Viceroy, în valoare de 8.500 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More